Cum alegem pe ce insula din Grecia sa plecam in vacanta ?


729da8e7ab86c5d9f15f43ffebcd75e7Skiathos, Corfu, Rhodos, Zakynthos, Skopelos, Kos, Thassos. Si acestea sunt doar cateva dintre cele 2.000 de insule si atoli din Grecia. Una dintre cele mai populare destinatii de vacanta in ultimii trei – patru ani tara in care livezile de maslini sunt la tot pasul ofera atat de multe destinatii de vacanta incat de cele mai multe ori nici nu poti sa alegi.Am auzit de nenumarate ori: “Nu stiu unde merg in concediu, dar undeva in insule in Grecia cu siguranta”. Cum alegi insa insula din Grecia unde sa iti petreci vacanta de vara ? De unde stii care insula e cea mai potrivita pentru tine ?

Deci cum alegem pe ce insula din Grecia sa ne petrecem vacanta ? Insulele cu cele mai bune plaje din Grecia sunt considerate a fi Creta, Skiathos, Mykonos, Kefalonia si Lipsi. In Creta nu trebuie sa ratati plaja Frangokastello, in timp ce in Skiathos se afla plaja Koukounaries lunga de 1200 de metri.Cele mai bune insule pentru snorkelling si scuba diving sunt Karpathos, Milos, Paros, Kastellorizo. Atat scufundatorii amatori, cat si cei mai experimentati trebuie sa incerce o scufundare intr-una dintre pesterile din Karpathos. Cei care vor sa vada zeci de pesti multicolori si chiar delfini trebuie sa incerce unul dintre centrele de scufundari din Milos.
Circuite turistice incarcate de istorie o sa descoperiti in Rhodos, Corfu, Delos si Patmos. Daca aveti chef sa descoperiti putin din istoria Greciei in timpul vacantei atunci trebuie neaparat sa ajungeti in micuta insula Delos aflata in apropiere de Mykonos. Aceasta insula a fost dedicata zeului Apollo si se mai pastreaza si astazi multe ruine din templele dedicate acestuia.
ea4f0a30c3272d678c24a007f91790bc

Sursa : blog.jeka.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s