Arhipelagul Sporadelor: Skiathos, Skopelos, Alonissos.


734e6bb3bb2c27731e84c1d1a79415acSporadele de nord sunt un grup de insule aflate în nord vest-ul Marii Egee si cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros alături de alte cateva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetatie bogata si combina armonios albastrul marii cu auriul plajelor si verdele padurilor.Sporadele ofera cate ceva pentru fiecare, sarmul si frumusetea acestor insule va vor ramane cu siguranta în minte pentru multi ani. Privelistea, sunetul, culoarea si aroma pe care le veti simti în Insulele Sporade sunt unice si cu siguranta nu le veti mai gasi nicăieri în Grecia. Insulele Sporade reprezinta una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanţa. Suntem siguri că vacanta petrecuta aici va fi de departe una dintre cele mai frumoase pe care le-ati avut vreodata.
Paduri de pini si privelisti minunate asta ne ofera Alonissus. Aceasta insula este potrivita turistilor care nu vor “sa vada” alti turisti. Marea care o inconjoara este curata, si majoritatea plajelor sunt inca salbatice
Insula este autentica si renumita pentru frumusetile sale naturale. Plajele din insula au nisip fin, cu ape de culoarea smaraldului si foarte cristaline, fiind printre cele mai frumoase din Marea Egee. Este paradisul amatorilor de scufundari, deoarece in insula se gasesc grote marine ornate cu stalactite. Anumite plaje din insula sunt protejate, deoarece focile monachus – monachus vin aici sa se odihneasca.
Insula Alonissos este acoperita de plantatii de pini, stejari verzi, etc. In agricultura predomina maslinii si migdalii. In Antichitate insula se numea si era cunoscuta ca insula Ikos. Ikos era situata unde se afla azi golful Kokkinokastro, ruinele vechiului oras fiind vizibile pe fundul sau. Coastele din Alonissos sunt de frumusete incredibila: veti vedea aici stanci impresionante care se cufunda direct in mare.
Insula prezinta un interes datorita frumusetii sale naturale si identitatii ecologice. Alonissos se afla in inima Parcului National Marin Alonissos. Este primul parc natural din Grecia, fiind inaugurat in 1992. Acesta mai cuprinde in afara de Insula Alonissos alte 6 insule din apropiere (Peristera, Skantzoura, Kira Panaghia, Ghioura, Psathoura, Piperi) si 22 de insulite nelocuite.
Chiar daca nu este foarte mare, Alonissos este o destinatie privilegiata oferind o priveliste magnifica. . Odata ajunsi aici, veti fi tentati sa reveniti si a doua oara. Alonissos este locul ideal pentru cei care cauta calmul si linistea.
Turo.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s