Wizzair muta zborurile de pe Fiumicino.


ciampino-airport-rome_01
Pentru ca Wizzair muta zborurile de pe Fiumicino, cum e ajunge in Roma de pe aeroportul Ciampino ?
Low cost-ul Wizzair a decis sa mute zborurile spre Roma de pe Aeroportul Fiumicino pe Aeroportul Ciampino. Astfel daca zburati din Bucuresti, Cluj, Timisoara ori Targu Mures spre capitala Italiei o sa aterizati pe Aeroportul Ciampino. Motivele mutarii au fost strict financiare. In ultimii ani Wizzair a facut mai multe mutari intre cele doua aeroporturi, iar in prezent a decis ca avioanele sale sa aterizeze pe Ciampino din cauza taxelor de aeroport prea mari percepute de administratia aeroportului Fiumicino.Ambele aeroporturi se afla cam la aceiasi distanta de Roma Termini (gara principala a Romei) doar ca Fiumicino e un aeroport cu adevarat mare in timp ce Ciampino a inceput ca aeroport militar si apoi incet, incet au aparut si cateva zboruri comerciale.
Daca de pe Fiumicino drumul era destul de simplu cu Leonardo Express in cazul Ciampino lucrurile sunt ceva mai complicate. Ca mijloc de transport cel mai bun este autobuzul. Mai multe companii pleaca din incinta aeroportului (Atral, Terravision, Schiaffini, Sit) si in cel mai fericit caz in 40 de minute sunteti in inima Romei adica FS Roma Termini.
Una dintre cele mai populare companii e Terravision. In general un autobuz pleaca de pe aeroportul Ciampino spre Roma o data la 20, 35 ori chiar 45 de minute, in functie de orarul zborurilor banuiesc. Multi turisti se plang insa de aceasta companie din cauza intarzierilor mari (unii au facut chiar si 80 de minute pana in Roma, iar altii au plecat cu 30 de minute intarziere) si a calitatii serviciilor (autobuze prea aglomerate ). O cursa costa 4.00 euro.Mai este varianta companiei Atral. Acelasi tarif, iar cursa e directa Ciampino – FS Roma Termini. O alta optiune ar fi si autobuzele companiei Schiaffini care au o cursa intre FS Ciampino si FS Roma Termini cu o oprire la aeroport. Biletul costa 3.90 euro, iar autobuzul opreste timp de 7 minute in aceiasi statie folosita si de cei de la Atral.Atatea autobuze. Ei bine si asta nu e tot. Compania SIT face curse directe intre Ciampino si Roma Termini. Autobuzele parcheaza din fata terminalului de plecari. Un drum costa 4 euro si cel mai bine e sa cumparati biletul online inainte de a pleca.
Cum ajungem cu trenul in Roma de pe Ciampino ?
Dupa atatea autobuze mai exista si varianta trenului. De pe Aeroportul Ciampino trebuie sa ajungeti in gara din Ciampino deoarece nu exista statie in aeroport. O varianta ar fi compania Atral/Cotral (autobuze pleaca din aeroport si calatoria dureaza cinci minute si costa 1 euro), iar de aici puteti lua un tren catre FS Roma Termini (calatoria dureaza 15 minute).

Sursa : blog.jeka.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s