Bologna, Italia.


2Bologna este cel mai mare oras din provincia Emilia-Romagna din nordul Italiei. Acesta este un oras cosmopolit si plin de viata, cu o istorie bogata. Orasul are aproape 400.000 de locuitori si se afla in Valea Po, aproape de dealurile din Apenini. Bologna este un oras special incadrat intre zidurile sale medievale, care dateaza din secolul al XIV-lea. Bologna este un oras roman clasic care, dupa Evul Mediu, a devenit o comune libera, iar in secolul al XV-lea a fost condusa de familia Bentivoglio, urmand ca apoi sa fie anexata statelor papale. Universitatea din Bologna este una dintre cele mai vechi si mai de renume din Europa.

Bologna este un oras vechi, cu alei universitate generoase, cladiri istorice si un interesant centru medieval. Centrul istoric compact pastreaza infrastructura medievala, fiind presarat cu biserici, monumente, cladiri publice si muzee. Strazi elegante cu porticuri se ramifica din cele doua piete principale – Piazza Maggiore si Piazza del Nettuno, majoritatea atractiilor turistice fiind grupate in partea de est a orasului. In jurul Pietei lui Neptun, denumita astfel dupa Fontana del Nettuno realizata de Giambologna, se inalta palate medievale. In spatele acesteia, Piazza Maggiore este dominata de biserica gotica San Petronio, de Palazzo dei Notai, resedinta avocatilor din secolul al XV-lea, si de Museo Civico Archeologico. Mai departe, spre est, se afla unele dintre cele mal incantatoare cladiri si stradute cu porticuri, intrerupte de piatete atragatoare. Doar doua dintre cele 12 turnuri medievale au supravietuit; pentru o priveliste spectaculoasa urcati in Torre degli Asinelli care, impreuna cu Torre Garisenda, constituie simbolul orasului Bologna. De aici, districtul universitar este la doar cativa pasi.

O vacanta la Bologna va avea un plus deosebit daca veti vizita si macar o parte din numeroasele parcuri. Aici, printre copaci si monumente, veti vedea in special pasari. Dealurile din Muntii Apenini au o valoare naturala importanta si au un turism calificat si diversificat in stransa legatura cu mediul inconjurator.

Pe de alta parte, o vacanta la Bologna stimuleaza placerea simturilor si o satisface, in special, pe cea a gustului. Gastronomia din Bologna este recunoscuta in intreaga lume si servirea mesei aici este un fel de ritual. Exista nenumarate baruri si restaurante.

Bologna nu este numai unul dintre cele mai importante orase din Italia, este, de asemenea, un oras in care viata este placuta. Desi afectat de greutatile inevitabile ale orasului modern, Bologna continua cu tenacitate sa fie cunoscut si apreciat pentru calitatea vietii si stimulii pe care ii poate oferi. Bologna este inzestrata cu frumoase peisaje citadine, marcate de arcade din piatra si caramida, alaturi de care apar formele rigide ale industriei high-tech, cea care produce finantele necesare sustinerii restaurantelor scumpe si magazinelor elegante.

Mai multe idei pentru destinatii de concediu gasiti aici.

Turo.ro

Advertisements

One thought on “Bologna, Italia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s