Arhipelagul Sporadelor : Skopelos.


AdrinaHotels6Insula Skopelos este cea mai verde insula din Marea Egee. Un paradis pentru iubitorii de natura, Skopelos este habitat natural pentru nenumarate forme de viata salbatica datorita padurilor intinse si liniei de coasta.Skopelos este insula cu cea mai bogata vegetatie din Grecia. Aici verdele padurilor de pin si albastrul ireal al Marii Egee creeaza un tablou idilic, dezvaluindu-va un mic paradis în inima Eladei. Skopelos este pozitionata între insulele Skiathos si Alonissos. Este a doua ca marime dintre Sporadele de Nord, cu o lungime de 17 km si o latime de 8 km. Soseaua de coasta se întinde pe 67 km facand mai usor accesul spre plaja. Hora (Skopelos Town), este cea mai mare localitate si capitala insulei, avand o frumusete aparte datorita caselor albe cu ceramica colorata, construite în stil traditional, stradutelor înguste si plajelor sublime marginite de paduri verzi.
Natura a fost foarte generoasa cu Skopelos, mare parte din insula fiind acoperita cu plantatii de arahide, arbori de maslin si livezi de pruni celebri pentru aroma lor.Pe langa capitala, insula cuprinde alte trei sate pitoresti: Glossa, Klima si Elios.
Vara, insula e plina de viata, iar miile de turisti au de ales între taverne, restaurante, baruri cu muzica live sau petreceri pe plaja.
Cei care sunt pasionati de istorie si vor sa cunoasca originile vechilor civilizatii pot vizita monumentele Bizantine, Castelul Venetian sau Mormantul Piratilor din Sedoukia care dateaza din perioada Neolitica.Insula are plaje frumoase, golfulete paradisiace, pesteri, paduri de pini, casute pitoresti si multe biserici vechi. A devenit foarte populara datorita filmului Mamma Mia.
Bjr-Vacante.ro - Premium

Advertisements

One thought on “Arhipelagul Sporadelor : Skopelos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s