Arhipelagul Sporadelor : Alonissos.


6c775162f460a3d7b1d66147b25b3604Alonissos este o insula plina de paduri de pini si privelisti minunate. Aceasta insula este potrivita turistilor care nu vor “sa vada” alti turisti. Marea care o inconjoara este curata, si majoritatea plajelor sunt inca salbatice
Insula este autentica si renumita pentru frumusetile sale naturale. Plajele din insula au nisip fin, cu ape de culoarea smaraldului si foarte cristaline, fiind printre cele mai frumoase din Marea Egee. Este paradisul amatorilor de scufundari, deoarece in insula se gasesc grote marine ornate cu stalactite. Anumite plaje din insula sunt protejate, deoarece focile monachus – monachus vin aici sa se odihneasca.
Insula Alonissos este acoperita de plantatii de pini, stejari verzi, etc. In agricultura predomina maslinii si migdalii. In Antichitate insula se numea si era cunoscuta ca insula Ikos. Ikos era situata unde se afla azi golful Kokkinokastro, ruinele vechiului oras fiind vizibile pe fundul sau. Coastele din Alonissos sunt de frumusete incredibila: veti vedea aici stanci impresionante care se cufunda direct in mare.
Insula prezinta un interes datorita frumusetii sale naturale si identitatii ecologice. Alonissos se afla in inima Parcului National Marin Alonissos. Este primul parc natural din Grecia, fiind inaugurat in 1992. Acesta mai cuprinde in afara de Insula Alonissos alte 6 insule din apropiere (Peristera, Skantzoura, Kira Panaghia, Ghioura, Psathoura, Piperi) si 22 de insulite nelocuite.Chiar daca nu este foarte mare, Alonissos este o destinatie privilegiata oferind o priveliste magnifica. . Odata ajunsi aici, veti fi tentati sa reveniti si a doua oara. Alonissos este locul ideal pentru cei care cauta calmul si linistea.
JinfoTours.ro

Advertisements

One thought on “Arhipelagul Sporadelor : Alonissos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s