Mallorca, Spania.


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Mallorca este perla insulelor Baleare, unde predomina vremea frumoasa tot timpul anului. Aici fiecare isi poate gasi modalitatea preferata de petrecere a vacantei. Parfumul proaspat al padurilor de pin, golfurile cu nisipuri albe si marea turcoaz, viata de noapte foarte activa sunt doar cateva din motivele pentru care sa alegeti aceasta destinatie.

Insula Mallorca este cea mai mare dintre Baleare (celelalte doua sunt Ibiza si Menorca), aflata in Mediterana, la est de tarmul spaniol. In mai putin de trei ore ajungi cu avionul, cursa charter, direct la Palma – capitala Insulei Mallorca si visul oricarui turist.

Mallorca are o suprafata de 3640 km patrati, 110 km lungime si 76 km latime (intre N si S ) si este impartita in 52 de districte, avand 7 orase: Palma (centru administrative, legislativ si comercial), Manacor, Fealnitx, Inca, Llucmajor, Soller, Alcudia.

Orasul Palma este resedinta pentru jumatate din populatia totala a arhipelagului. Palma, asezat in trepte pe coasta golfului cu acelasi nume s-a dezvoltat de-a lungul timpului dintr-o mica regiune considerata punct strategic in vestul Mediteranei intr-un punct de atractie turistica de faima mondiala. Orasul vechi isi pastreaza vechiul aspect traditional si in fiecare colt al sau veti descoperi urmele mostenirii artistice, culturale si istorice acumulate de-a lungul miilor de ani de existenta zbuciumata.

Mallorca a fost de-a lungul veacurilor tinta constanta a cuceritorilor, fie ca ei s-au numit fenicieni, cartaginezi, romani, mauri sau corsari spanioli. In 1229, Jaimes I (Jaimes Cuceritorul) – rege de Aragon, Catalonia si Rosellon – l-a invins pe ultimul guvernator musulman si a dat capitalei Medina Maiurca numele de Ciutat de Mallorca – astazi, Palma de Mallorca, vechiul nume al orasului in timpul romanilor. Cele mai multe constructii si monumente dateaza din epoca de aur” (1276-1344), cat a durat domnia regelui de Aragon.
Vola.ro

Advertisements

One thought on “Mallorca, Spania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s