Dubai, Emiratele Arabe Unite.


dubaiDubai este fara indoiala perla Emiratelor Arabe Unite. Numele sau apartine nu numai unuia dintre cele 7 emirate, dar si celui mai mare oras din acest emirat. Dubai este cel de-al doilea emirat ca marime din EAU, dupa Abu Dhabi. Este situat in Golful Persic, la sud-vest de Sharjah si la nord-est de capitala. Comparat cu alte emirate, ale caror bogatii provin in principal din petrol, doar 10% din PIB-ul Dubaiului provine din industria petroliera. Aici principalele surse de venit sunt zona libera economica din Jebel Ali si turismul, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Astazi orasul Dubai este una dintre cele mai intrigante si ultramoderne metropole din secolul 21. Alura sa nu se datoreaza in principal patrimoniului sau artistic, cultural si arheologic, ci mai degraba viziunii generale pe care o ofera: o fereastra de lux si bogatie care se deschide spre viitor. Aici tot ce straluceste este aur.

Dubaiul este impresionant prin modernitatea si prin confortul pe care il ofera: de la terenul de golf – cel mai mare din Orientul Mijlociu (si al cincilea ca marime din lume, dupa suprafata) la luxosul club de iahturi, de la splendidele plaje si minunatele hoteluri, la centrele comerciale care concureaza cu cele din Singapore si Hong Kong.
Aici se pot admira mari proiecte futuriste, precum Palm Islands, Dubai International City, Burj Dubai si The Pinnacle – cei mai inalti “zgarie-nori” din lume, the World – un grup de 300 insule artificiale ce reproduc cele cinci continente, Dubai Marina, Jumeirah Islands, Hydropolis Hotel – primul hotel subacvatic, Madinat Jumeirah, Dubai Festival City, Dubailand si The Mall of the Emirates. Aici se afla lumea celor bogati si a celor foarte bogati, cu distractiile lor: competitiile de cai si cele de camile. Acestea includ un campionat de cai, traditional si absolut fascinant, unde cele mai pure rase de cai arabi din lume concureaza pentru titlul de cel mai bun si cel mai elegant exemplar.

Turistii veniti in acest oras au posibilitatea de a cunoaste si viata exotica a desertului Arabiei: o noapte intr-un cort beduin, sub cerul plin de stele, vrajiti de miscarile ametitoare ale dansatoarelor din buric. Dubaiul fascineaza tocmai prin contrastul dintre ultra modern si incantatoarele traditii mostenite din timpuri stravechi, ceea ce confera orasului o personalitate unica. De la oazele din desert si plajele imaculate, de la turmele de camile si casele traditionale, pana la centrele moderne de shopping, arhitectura avangardista si cea mai buna bucatarie internationala, Dubaiul detine toate atuurile necesare pentru o vacanta sau o calatorie in scop de afaceri cat mai reusita, indiferent de sezon.
Dubaiul este destinatia ideala pentru cei care iubesc cumparaturile, petrecerile, soarele si distractiile, cinele deosebite si mai ales luxul. Cea mai indicata perioada de plecat in Dubai este intre lunile noiembrie si aprilie, cand temperatura aerului este mai suportabila, in restul anului fiind tot timpul foarte cald. Emiratele, din care face parte si Dubaiul, practica religia islamica deci este bine ca turistii sa evite luna Ramadanului cand se aplica reguli stricte in privinta mancarii, bauturilor si fumatului pe timpul zilei.

Dubaiul este renumit in primul rand pentru shopping si vestitul Burj-Al-Arab! Numeroasele oferte din magazinele si mall-urile din oras (produse de imbracaminte ale unor celebri designer-i de moda francezi si aparate electronice japoneze de marca, la preturi foarte bune -reusesc sa aduca an de an mai multi turisti si vizitatori dornici pentru shopping. Festivalul de shopping din Dubai se organizeaza anual si atrage milioane de turisti dornici sa achizitioneze produse de brand la preturi avantajoase. A doua mare atractie o constituie plajele splendide si hotelurile cu un design ametitor si servicii ireprosabile.
Vola.ro

Advertisements

One thought on “Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s