Descopera o parte mai putin cunoscuta din Italia : Lucca.


7128-Lucca_Italy_Europe_20.02.2012_3Lucca este un oraş cu 81.862 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, fiind de asemenea capitala provinciei cu acelaşi nume. Istoria orasului Lucca merge pana in timpurile Etruscilor si ale Romei Antice. Perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinainte Renasterii, Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada.

Regiune situată în valea râului Serchio, a fost foarte devreme ocupată de aşezări umane. Localitatea a cunoscut un important moment istoric în anul 56 înainte de Cristos, când s-au întâlnit aici Cezar, Pompei şi Cressus, pentru a-şi reînnoi triumviratul, care, de fapt, abia a mai durat aproape un an. Din amintirile medievale ale oraşului rămân drept mărturie grăitoare Catedrala „Sf. Martin”, Biserica „Sf. Mihai” şi Bazilica „Sf. Fredian”.
Zona de cea mai mare importanta este orasul vechi si este incercuit de zidurile cetatii. Oraselul are 9 porti de intrare(Porta Santa Maria,Porta San Jacopo alla Tomba,Porta Elisa(dedicata Elisei Baciochi),Porta San Pietro,Porta Sant’Anna,Portta Vitorria Emanuelo,Porto San Donato,Porto San Geriaso,Portone dei Borghi.

Linistit, civilizat, inconjurat de ziduri umbrite de pomi, orasul Lucca de azi este un amalgam atractiv de piete, bisericute, muzee, galerii de arta si strazi pietruite. Principala atractie a turistilor si a localnicilor este in Viareggio pe coasta, unde exista mai multe restaurante, pizzeri si puburi. Acolo se gasesc restaurante cu tot feluri de meniuri de la cele europene pana la cele africane si chinezesti. Pe lanaga Viareggio, atractie face si Piazza San Michelle, unde exista super-marketuri, parcuri de copii, acolo unde primavara vine circul, vara se deschide un parculet de distractii gen “LUNA PARC” si iarna un patinoar. In comparatie de Firenze si Siena, viata de noapte este linistita,desi langa intrarea sudica a orasului se afla un club de noapte.
Vola.ro

Advertisements

5 thoughts on “Descopera o parte mai putin cunoscuta din Italia : Lucca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s