Insulele Maldive.


insulele maldiveMaldive – natiuni mici, izolate si pasnice, despre care nu se stiau foarte multe inainte de convertirea la Islam din 1153. Perioada pre-musulmana este plina de mituri eroice creand o atmosfera feerica specifica insulelor. Locuitorii insulelor Maldive au un caracter modelat de trecutul lor tumultuos, fiind prietenosi si ospitalieri dar deosebit de mandri si independenti. Aproxim 1200 de insule sunt presate in Oceanul Indian, aproximativ 700 km sud-vest deSri Lanka. Capitala Insulelor Maldive se afla in Male, unde fiecare hotel este inconjurat intr-o lume a palmierilor posedand o intreaga laguna.Probabil una dintre cele mai luxoase destinatii in momentul de fata, Insulele Maldive se bucura in present de o dezvoltare dupa binecunoscutele calamitati naturale din ultimii cativa ani. Atat plajele sale, albastrul deschis al oceanului cat si clima au devenit cartea de vizita a acestei tari, considerata sinonim pentru Paradis si destinatia preferata a cuplurilor si a iubitorilor de sporturi acvatice. Situata in Oceanul Indian, Maldive reprezinta o serie de corali care s-au format exact ca o fortareata inconjurand vulcanii preistorici. Aceste structuri au fost acoperite de apa oceanica lasand in urma insule de corali de o frumusete naturala incredibila care pot fi admirate in toata splendoarea, incepand cu moderna Insula Male si sfarsind cu paradisul idilic al Insulelor din Sud.

Maldive intruchipeaza viata redusa la simplitate – cerul de un albastru azur, o clima perfecta pe toata perioada anului, peisaje unice si o temperatura a apei ideala pentru iubitorii de scufundari.Taraprimeste cu ospitalitate turisti din toata lumea oferind libertate acestora fara a compromite religia musulmana.Este o perioada ideala pentru a vizita aceastataraaflata in frenezia dezvoltarii. Ficare cateva luni aduc cu ele deschiderea unei noi destinatii ecologice situate in Insulele Maldive, care atrang atentia oricarei persoane interesate de o vacanta unica, peisaje care iti taie respiratia, frumusete pura care iti ramane intiparita in minte chiar si dupa ce bronzul auriu incepe sa paleasca.Aceste insule sunt cunoscute in intreaga lume pentru plajele superbe si apele de azur, care simbolizeaza idila tropicala. Ce este mai interesant, pentru cunoscatorii si iubitorii de sporturi subacvatice, este viata ei, de sub suprafata apei care este din ce in ce mai apreciata de catre cunoscatori. Insulele Maldive au recifele de corali excelente, insa abundenta vietuitoarelor subacvatice din intreaga regiune o diferentiaza de alte destinatii preferate pentru scubadiving.

Avand in vedere multitudinea de canale si pasaje dintre atoli, curentii fac ca vietuitoarele maritime sa fie mereu in miscare. Aceste coridoare reprezinta pentru scafandrii o adevarata parade tinand cont de numarul impresionant de pesti. Asteptati-va să vedeţi specii rare cum ar fi Napoleon buzat, parrotfish, Speciile lutianide, barracudas,locaşe si Sweetlips. In canalele Maldive, puteţi explora pesteri, caverne si există o multime de bureti de mare colorati, nevertebrate şiventilatoare gorgonian care se bucura pe deplin de apa bogata in nutrienti.Pesti pelagicicare frecventi in Maldive cat si o varietate de rechini, inclusiv rechinul balena puternic pot fi intalniti in acest loc mirific. Apa cristalina, limpede, puternic luminat de razele soarelui şi un numar impresionant de pesti, ofera un mediu ideal pentru fotografii unice.

JinfoTours.ro

Advertisements

3 thoughts on “Insulele Maldive.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s