Insula eternei primaveri, Tenerife.


20110607-131432.FullTenerife, numita si insula eternei primaveri, este cea mai mare si cea mai populata din insulele Canare. Are o lungime de aproximativ 100km si o latime de aproximativ 50km.

Insula are o populatie de peste 900.000 locuitori, din care in capitala Santa Cruz de Tenerife traiesc peste 300.000. Insula este deservita de aeroportul din nord Los Rodeos, tranzitat mai mult de locanici si aeroportul din sud Reina Sofia, care deserveste mai mult zona turistica.

Foarte bine dezvoltata din punct de vedere turistic Tenerife este vizitata anual de 5 milioane de turisti anual si este una dintre cele mai dorite destinatii turistice la nivel mondial.Cele mai cunoscute statiuni sunt Playa de las Americas si Los Cristianos. Ambele se afla in partea de sud a insulei, lipite una de cealalta. Tot aici sunt concentrate si cele mai bune plaje si restaurante.

Tenerife este insorita pe toata perioada anului doar in partea de sud a insulei unde temperaturile in timpul iernii nu scad sub 20 de grade ziua, in timp ce in partea de nord a insulei se pot inregistra si 2-3 grade. Ploile sunt de asemenea foarte rare in partea de sud si destul de dese in partea de nord, mai ales pe perioada iernii.Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice este vulcanul El Teide cu o inaltime de 3718m. Alte obiective turistice importante in Tenerife sunt Los Gigantes, formatiuni stancoase inalte de 600m deasupra oceanului. Garachico, un oras care a fost acoperit de lava. In Icod de los Vinos se afla Drago Milenario, un copac despre care se presupune ca ar avea peste 1000 de ani vechime. In La Orotava puteti vizita Casa de los Balcones, casa cu cele mai vechi balcoane din Tenerife. Mai puteti vizita Biserica de la Candelaria sau piramidele de la Guimar.
Vola.ro

Advertisements

7 thoughts on “Insula eternei primaveri, Tenerife.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s