Republica Mauritius.


Mauritius_Island_south_west_Republica Mauritius consta in insula principala si cea mai populata, Mauritius, insula mai putin populara Rodrigues la nord-est, arhipelagul Cargados Carajos la nord si insulele mai mici Agalega, 1.000km la nord. Desi este mai aproape de Africa, Mauritius este mai influentata de legaturile britanice si franceze, iar forta de munca este predominant indiana.

Insula Mauritius are un peisaj dramatic, cu piscuri salbatice si un platou cu vegetatie luxurianta care aluneca usor spre plajele cu nisip alb, in majoritate protejate de corali de recif in larg. Nordul este cea mai plata parte a insulei, ridicandu-se usor pe masura ce inaintati in interiorul insulei. Pe coasta de nord-vest se afla capitala Port Louis si statiunea populara Grand Baie, unde veti gasi cele mai frumoase plaje de pe insula si cele mai idilice locuri de cazare. Coasta de est ofera o mare intindere de plaje in jurul regiunii Belle Mare, devenind din ce in ce mai muntoasa pe masura ce inaintati spre sud, spre fosta capitala Mahebourg. In zona se afla mai multe insule mici, usor accesibile, inclusiv faimoasa Ile aux Cerfs, cu frumoasele sale plaje si terenul de golf.

Coasta de sud este mai aspra decat restul insulei si rupturi in reciful de coral permit valurilor mari sa se izbeasca de tarm. Sunt mai putine plaje, insa locurile aduc aminte de felul cum arata insula inainte de a fi transformata pentru turism. Inconjurand peninsula Le Morne Brabant, care este centrul activitatilor organizate din zona, ajungeti pe coasta de vest. Desi nu foarte populata, aceasta are un numar de statiuni cu facilitati minunate pentru sporturi si este renumita mai ales pentru pescuit si peste.

Pe insula Rodrigues evenimentul cultural principal este festivalul Kréol, care are loc in trei zile la sfarsitul lunii octombrie. In afara de sarbatorile de iarna, in Mauritius nu exista varf de sezon, acesta depinzand mai degraba de factori externi (cum ar fi vacanta scolii franceze, care aduce o crestere de preturi in luna august).

Informatii utile :

Strangerea mainii este forma obisnuita de intampinare. Mauritius se bucura de o clima tipic tropicala, calda pe tot parcursul anului. Cele mai bune luni pentru a vizita Mauritius sunt mai, pana la inceputul lui decembrie. Ianuarie si februarie sunt lunile de varf ale ciclonilor si este cel mai bine sa evitati sporturile de apa. Totusi Mauritius este afectata destul de rar de cicloni.

Capitala: Port Louis
Ora locala: GMT +4
Principale limbi vorbite: engleza, franceza (ambele oficiale), creola
Moneda: 1 rupie mauritiana = 100 centi
JinfoTours.ro

Advertisements

One thought on “Republica Mauritius.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s