Bologna, Italia.


vola-a-bologna-da-cagliariBologna este tipul acela de oras pe care il strica vecinii… daca nu ar fi fost Florenta la doi pasi (la doar 40 de minute cu trenul), ar fi fost in mod cert o primadona a turismului… Dar asa, Bologna continua sa ramana in umbra mult mai faimoasei sale vecine si sa se dezvaluie unui numar redus de vizitatori… care vor savura farmecul orasului fara a se calca in picioare cu alte mii de turisti.
Cand sa te duci la Bologna :
Cel mai bine este sa mergi la inceputul si sfarsitul verii… In iulie sau august, te poti praji de cald , iar iarna e posibil sa te cam ploua (pana prin aprilie, chiar si mai). Evident, temperatura este in general mai placuta decat in Romania, deci chiar daca vei ajunge in sezonul rece, nu vei regreta!
Cum ajungi de la aeroport in oras, la Bologna :
Aeroportul este, practic, in oras. Pe vremea cand WizzAir zbura la Forli, mai erau 80 km pana la Bologna, acum aeroportul este plasat intr-una din suburbiile orasului – e doar la 6 km de centru! Aeroportul din Bologna este cel de-al saselea aeroport ca trafic al Italiei, asa ca autoritatile lucreaza la o linie de tren care sa lege gara centrala de aeroport in doar 7 minute! Pana atunci, puteti sa ajungeti in centru cu autobuzul. De la aeroport pana la gara, faci cam 20 de minute, iar orarul il poti gasi pe site-ul TPER.
bologna_02_90764
Top 5 obiective turistice in Bologna:
Arcadele kilometrice ale orasului – este absolut o placere sa umbli pe sub ele, admirand arhitectura medievala a Bolognei.
Piazza Maggiore, piata centrala – poti admira Fantana lui Neptun, construita in 1566, San Petronio, principala biserica a orasului, si Palazzo del Podesto, fostul centru administrativ, aflat vis-à-vis de San Petronio. Tot in piata, se afla si Palazzo Maggiore, palatul legatului papal – Bologna s-a aflat sub administratia directa a Papei pana la unificarea Italiei.
Cele doua turnuri inclinate – Garisenda si Asinelli – pe vremuri, cerul Bolognei era brazdat de nu mai putin de 180 de turnuri. Fiecare familie cat de cat bogata se simtea obligata sa isi construiasca un turn deasupra rezidentei… cu cat era mai inalt, cu atat prestigiul familiei urca… pana la cer. Dar dorinta furibunda de a construi turnuri i-a facut pe constructori sa cam dea rasol, asa ca, in acest moment, nu mai sunt decat doua… si acelea inclinate .
Teatro Anatomico – construit integral din lemn, este, de fapt, un amfiteatru al universitatii din Bologna, unde se tineau lectiile de anatomie inca din 1638. Disectia corpurilor umane era un show atat de apreciat ca cei care nu erau studenti la medicina se bateau pe locuri pentru a asista la un spectacol de disectie!
Museo Civico Medievale – centrul orasului provine direct din epoca medievala, asa ca merita sa savurezi atmosfera timpului si in micul muzeu plin cu opere de arta din respectiva perioada.

Sursa : http://www.imperatortravel.ro

JinfoTours.ro

Advertisements

3 thoughts on “Bologna, Italia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s