Viena, Austria.


Cladirile-Otto-Wagner-VienaViena a fost considerata pentru multe secole, capitala muzicii clasice, dar si a operei. Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss, Vivaldi sau Mahler reprezinta doar cateva nume celebre care au trait si au lucrat in acest spatiu.
Viena se deosebeste de celelalte capitale prin arhitectura sa, unde predomina stilul baroc. Pe langa cladirile elegante, Viena este aleasa de vizitatori pentru imensele colectii de arta din muzee sau pentru calitatea restaurantelor.Cafeaua vieneza este o adevarata institutie istorica. Se spune ca acest obicei a fost stabilit pentru prima data de polonezul Frans Georg Kolschitzky, care a adus cafea furata de la turci in 1683, iar in 1685 a obtinut permisul de a comercializa cafeaua in oras. In scurt timp ritualul cafelei a devenit un obicei tipic al vietii sociale vieneze, insotit fiind de ziare si diverse jocuri. La sfarsitul secolului XIX au fost infiintate elegantele cafenele de pe bulevardul Ringstrasse, iar mai tarziu acestea au devenit locuri de intalnire pentru pictori, scriitori, intelectuali si jurnalisti. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, si cafeaua expresso a castigat teren in privinta popularitatii.

O latura mai putin faimoasa a Vienei este fascinatia pentru moarte. Dovezi pentru acest fapt sunt placerea plimbarilor in cimitirului Zentralfriedhof, locul in care sunt mai multe morminte decat numarul de locuitori ai orasului, muzica Schrammelmusik, popularitatea serviciilor de asigurari funerare Sterbevereine si muzeul Bestattungsmuseum, dedicat cosciugelor si stiintei mortuare.Principalele strazi pentru shopping in zona centrala a Vienei sunt Kärnter Strasse, Kohlmarkt, Rotenturmstrasse si Mariahilfer Strasse. Pentru diminetile vieneze va recomandam piata Naschmarkt, unde localnicii vand cele mai proaspete produse si cele mai gustoase branzeturi austriece. Districtul Neubau este intesat de galerii, magazine “concept store” si boutiq-uri creative, dedicate vizitatorilor sensibili la arta.
JinfoTours.ro

Advertisements

One thought on “Viena, Austria.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s