Ce se poate vizita gratis in Praga ?


Oferta-Last-Minute-City-Break-Praga-2013Hai sa vedem ce se poate vizita gratis in Praga :
Free city tour – vrei sa descoperi Praga la pas impreuna cu un ghid simpatic si cunoscator. Ei bine, in Praga poti avea parte de asa ceva gratuit. Se desfasoara de doua ori pe zi (10:30 si 13:45), iar plecarea este de la Starbucksul de langa Piata Orasului Vechi. Timp de trei ore vei fi plimbat pe stradute inguste si enigmatice sau pe langa palate si biserici pompoase… Pentru a participa, nu trebuie doar sa-ti faci prezenta la ora indicata la Starbucks, ci sa si rezervi din timp pe site-ul New Prague Tours.
Podul lui Carol (Karluv Most) – faimosul pod strajuit de statui este poate unul dintre cele mai frumoase locuri din Praga… vei avea parte de cantareti mai mult sau mai putin ambulanti, de pictori, de turisti, de pierde-vara si de o panorama superba spre Hrad, Palatul Imperial… Incearca sa vii dupa lasarea intunericului, cand, mai ales vara, vei avea parte de concerte ad-hoc, unele chiar simpatice.
Church of Lady before Tyn – stiti biserica aceea cenusie ce rasare de deasupra cladirilor multicolore din Piata Orasului Vechi… Nu se poate sa n-o stiti, ca este unul dintre monumentele- simbol ale orasului… Ei bine, intrarea este gratuita, cum de altfel veti intra fara bani in marea majoritate a ornatelor biserici baroce din Praga.
Hrad – te poti plimba gratuit si linistit prin curtile si parcurile impresionantului complex imperial de pe unul din dealurile Pragai. Totul este gratuit si vei putea admira superba panorama a orasului, dar si impozantele exterioare ale palatelor. In plus, catedrala Sf. Vitus, principala catedrala a Cehiei, este de asemenea gratuita. Nu rata schimbarea garzilor palatului (in fiecare ora la fix, la poarta dominata de statuile gigantilor cu bata).
Ceasul astronomic – nu poti spune ca ai fost in Praga daca nu ai asistat la parada apostolilor de la ceasul astronomic. Ceasul astronomic se afla plasat pe unul din zidurile Primariei Vechi si a fost construit candva prin secolul al XV-lea. In fiecare ora, la fix, o usita se deschide si Hristos, urmat de apostoli, se plimba spre deliciul aparatelor de filmat si fotografiat… Un schelet suna din clopotel, iar toata procesiunea se incheie cu cocosul rosu care trage un cucurigu de il aude toata urbea – sau, ma rog, toata piata. Anul trecut s-au implinit 600 de ani de la construirea ceasului, asa ca vechea cladire a gazduit un spectacol deosebit de videomapping.
Vola.ro

Advertisements

4 thoughts on “Ce se poate vizita gratis in Praga ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s