Arhipelagul Sporadelor : Skiatos.


24Skiathos este o locatie exotica pentu o vacanta perfecta. Este supranumita Mykonos a Sporadelor. Peste 69 de plaje cu nisip fin, cele mai frumoase din Grecia. Viata de noapte şi foarte multa vegetatie. Skiathos inseamna “Umbra lui Athos”. Insula are mai puţin de 50 km patrati şi 12 km de la un capat la altul.Insula Skiathos, înzestrata în mod unic de natura, este literalmente înconjurata de mai mult de 60 de plaje cu nisip fin. Puteti alege pentru inot o plaja linistita sau una cosmopolita, una mai larga sau una mai mica. De asemenea, in padurile de pini pline de vegetatie rara, va puteti bucura de frumoase drumetii.
Pentru plaje bine organizate, cu beachbar-uri, cu sporturi nautice si salvamari, va recomandam plaja Koukounaries, desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar si altele cum ar fi: Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi, Vromolimnos, Troulos şi Banana. Plaje mai linistite puteti gasi pe partea de nord si nord-vest a insulei, recomandate fiind Mandraki, Elia, Angistros, Megalos şi Mikros Aselinos şi Kechria. Nu ratati o excursie la frumoasa plaja Lalaria, unde puteti ajunge doar pe mare, la fel ca si la insula Tsougria.
In portul vechi exista vaporase care va vor transporta la aproape toate plajele. De asemenea, portul vechi este punctul de plecare al vapoarelor care fac excursii de o zi în insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de Nord, unde locuieste protejata foca Monachus-Monachus.
Pentru deplasarile dumneavoastra, puteţi apela la autobuzele de linie care circula la intervale scurte, la taxiuri, sau la numeroasele agentii de închiriere de masini si motociclete. Sunt putine locuri în Grecia unde pot fi gasite atat de multe plaje cu nisip fin. Sunt si mai puţine locuri în lume unde veti putea gasi plaje virgine cu aer exotic.Insula Skiathos are peste 69 de plaje cu nisip fin şi intrare lina în mare. Opt dintre plaje sunt distinse cu “blue flag” pentru calitatea apei, nisipului si pastrarea ecosistemului natural. Insulele Skiathos și Skopelos au fost gazdele platourilor de filmare pentru muzicalul Mamma Mia.
Mamma Mia este o ecranizare a unui celebru muzical pus în scena în 160 de orase, tradus în 8 limbi si vizionat de peste 30 de milioane de spectatori in intreaga lume.Filmul readuce în atenția publicului, alaturi de o frumoasa poveste, muzica celebrei formații ABBA, de la “Dancing Queen”, “S.O.S.” la “Money, Money, Money” și “Take a Chance on Me”.
Din portul Skiathos puteti porni într-o croaziera tematica “pe urmele filmului Mamma Mia” putand astfel sa descoperiti insula “Kalokairi” – insula care în realitate nu exista, denumirea folosita în film fiind fictiva, de fapt kalokairi reprezentand cuvantul grecesc pentru “vara”. Vestea buna este ca doar denumirea este fictiva, restul este autentic. Marea este atat de cristalina pe cat o puteti vedea în film, nisipul este la fel de fin si auriu iar frumusetea peisajelor este cu atat mai impresionanta în realitate.
JinfoTours.ro
.

One thought on “Arhipelagul Sporadelor : Skiatos.

Leave a comment